Welkom bij alweer mijn derde column in dit magazine! Bent u een nieuwe lezer? Ik stel me even voor in het kader. Heeft u de vorige ook al gelezen? Sla dan het kader gerust over en duik direct in de wereld van de blogs!

Enhancing dashboard elements using data expressions deel 1 | deel 2

In dit magazine staat een artikel over de verschillende plekken waar de scriptingtaal Arcade gebruikt kan worden. Mijn persoonlijke favoriet is het gebruik ervan in combinatie met ArcGIS Dashboards. In de vorige editie van Bruijnings Beste Blogs refereerde ik hier ook al aan, en daar ga ik vrolijk mee verder. En wat er allemaal mee kan? Denk aan het combineren van meerdere lagen in één widget, on-the-fly berekeningen waar gevisualiseerd op kan worden maar ook aan hoe je conditionele logica kan gebruiken om de opmaak van visualisaties aan te passen. Oké, we komen hiermee terecht in een schemergebied tussen configureren en code schrijven, maar de mogelijkheden die het biedt, zijn heel erg de moeite waard!

Voorbeeld-expressies

ArcGIS Experience Builder-blogs

Er komen meer en meer vragen bij mij terecht die gaan over ArcGIS Experience Builder. En terecht, een hele nieuwe generatie appbuilder, daar willen velen van u graag mee aan de slag. Het is wel een appbuilder die significant anders werkt dan de meeste apps die u en ik gewend zijn. Een duwtje in de goede richting kan dan helpen en daarom heb ik niet één Experience Builder blog eruit gelicht, maar de hele collectie.

Blogs in de collectie ArcGIS Experience Builder

Mijn persoonlijke favoriete mogelijkheden van Experience Builder? Ik moet dan denken aan de integratie tussen Survey123 en een kaart, maar ook aan dat het mogelijk is apps volledig responsive te maken, oftewel dat ze op zowel mobiel als op een desktop goed te gebruiken zijn.

What's new in ArcGIS QuickCapture (August 2021)

ArcGIS QuickCapture is een app die nog wat onbekender is. En dat is best jammer, want met alweer de tiende versie, heeft de app voor meer en meer veldwerkprocessen de potentie om een grote meerwaarde te hebben. De naam zegt het al; het is een app waarmee je snel data kunt verzamelen. De app is waarschijnlijk ook zeer interessant voor uw veldwerkproject! In dit blog worden alle nieuwe functies uitgelicht.

ArcGIS QuickCapture-mogelijkheden

Zoals in elk blog, is het mogelijk om onderaan door te klikken naar de andere blogs over QuickCapture, om ook te zien wat er allemaal nieuw is in de eerdere versies.

Tot slot

Ik vind de ArcGIS blogs een goede plek om zelf inspiratie op te doen, die ik dan hopelijk weer kan omzetten in inspiratie voor u. Maar wat mij nog veel meer inspireert, is wanneer u mooie dingen maakt met ArcGIS. U doet mij dus een groot plezier om wanneer u iets gemaakt heeft waar u trots op bent, dit met mij te delen! Dat kan via rbruijning@esri.nl en als u het met een groep in ArcGIS Online met mij wilt delen, dan kunt u mij vinden als rbruijning_esrinl.

Welkom

Welkom bij Bruijnings Beste Blogs, een column waarin ik in elk magazine de leukste, beste, leerzaamste en vooral meest inspirerende ArcGIS blogs deel. Wie ben ik? Mijn naam is Ruben, en mijn achternaam raden jullie vast met deze titel, die is Bruijning. Ik ben product consultant bij Esri Nederland en een belangrijk deel van mijn werk is mensen inspireren met ArcGIS. Het kan nooit kwaad om zelf ook geïnspireerd te raken bij tijd en wijle en daarvoor lees ik regelmatig blogs. Ik zal in elke column drie eerder verschenen blogs uitlichten. Deze blogs worden geschreven in de Verenigde Staten, dus ze zijn Engelstalig. (Tip: leest u liever Nederlands, vertaalwebsites zijn behoorlijk veel beter dan een paar jaar terug!)

Op zoek naar meer inspiratie?

Meld u aan voor de Esri GIS Conferentie vol met presentaties, demonstraties en mogelijkheden om te netwerken. Aanmelden kan via esri.nl/gisconferentie

Deel dit artikel: