Welkom bij Bruijnings Beste Blogs! Dit is alweer mijn tweede column waarin ik de leukste, beste, leerzaamste en vooral meest inspirerende ArcGIS-blogs deel. Wie ben ik? Mijn naam is Ruben en de achternaam raden jullie vast met deze titel, die is Bruijning. Als product consultant ben ik continu bezig met mensen inspireren rondom de nieuwste ArcGIS-technologie. Zo heb ik dat recent nog mogen doen met een demo op de Esri GIS Tech.

What’s new in ArcGIS Online (april 2021)

Het is al eventjes geleden, maar de april-update van ArcGIS Online is een feit. Dit is echt een knoeperd van een update. De nieuwe Map Viewer is uit beta, het nieuwe ArcGIS Dashboard is uit beta, Notebooks kunnen nu geautomatiseerd worden en ga zo maar door. In dit blog vindt u alle informatie over wat er allemaal nieuw is. Alvast een paar kleine tips: ontdek de nieuwe Map Viewer en begin zo snel mogelijk deze te gebruiken voor nieuwe kaarten! Een andere tip is het gebruik van Arcade in het nieuwe dashboard. Maak eigen data-expressies om on-the-fly berekeningen te doen in dashboards of om met conditionele logica de opmaak te variëren, bijvoorbeeld aan de hand van een status.

Maak eigen data-expressies om on-the-fly berekeningen te doen in dashboards.

Alvast een bonus tip voor degenen die willen kijken tot hoever ze kunnen gaan met Arcade in het nieuwe dashboard: in dit blog wordt er dieper ingegaan op wat er allemaal kan! En dit blog gaat in op de mogelijkheden van het werken met data-expressies in plaats van feature services.

Blending a balance between imagery and cartography...cartimagery

Wederom een blog van John Nelson. Velen van u zullen de afgelopen tijd al eens iets gehoord hebben over de mogelijkheden van blending. Wij hebben het er in ieder geval vaak over gehad, bijvoorbeeld tijdens de Esri GIS Conferentie & Tech afgelopen september, maar ook tijdens het plenaire programma van de Esri GIS Tech afgelopen april. Blending kan zowel gebruikt worden in de nieuwe Map Viewer als in ArcGIS Pro. En mijn vriend John Nelson heeft hier een blog over geschreven, inclusief een korte video!

Blending kan zowel gebruikt worden in de nieuwe Map Viewer als in ArcGIS Pro.

En degenen die mij een beetje kennen, weten wat ik nu ga zeggen: het is sowieso heel erg de moeite waard om deze man te volgen. Dus abonneer u op zijn YouTube-kanaal, volg hem op LinkedIn en/of volg hem op Twitter.

How ArcGIS Hub makes it simple to share engaging content

ArcGIS Hub is een hele veelzijdige tool. Het biedt mogelijkheden om kaarten, apps en data in context aan te bieden, bijvoorbeeld alles rondom een specifiek thema op één plek. Een heel sterk punt binnen ArcGIS Hub is dan ook de mogelijkheid om data beschikbaar te stellen aan anderen. Dit kan als open data, maar ook met specifieke mensen en organisaties. Deze Hub-functionaliteit, wordt gemoderniseerd en daar is in dit blog meer over te lezen. Niet alleen heeft u de mogelijkheid om GIS-data te delen, maar u kunt ook bestanden delen. En de data die u deelt zijn via services, downloads en API’s te delen. U kunt ook de data snel verkennen door eenvoudig op een veld te visualiseren en er kan natuurlijk nog veel meer.

Een sterk punt binnen ArcGIS Hub is de mogelijkheid om data beschikbaar te stellen aan anderen.

Net zoals de vorige keer ben ik ontzettend benieuwd wat u aanspreekt in deze blogs. Laat het mij weten via rbruijning@esri.nl. Of laat het mij weten als een specifiek blog hier een plekje moet krijgen, of stuur door wat u heeft gemaakt met ArcGIS. En wederom: heel veel leesplezier en tot de volgende keer!

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk de presentaties van de Esri GIS Tech 2021

Deel dit artikel: