Welkom bij alweer mijn vierde column in dit magazine! Bent u een nieuwe lezer? Ik stel me even voor in het kader. Heeft u de vorige ook al gelezen? Sla dan het kader gerust over en duik direct in de wereld van de blogs!

Effecten in de ArcGIS Online Map Viewer deel 1 | deel 2 | deel 3 | deel 4

In deze serie blogs wordt uitgelegd hoe u met de nieuwe effectmogelijkheden in de ArcGIS Online Map Viewer spectaculaire kaarten kunt maken. Dit kan echt een verschil maken in de impact die uw kaarten hebben. Wij mensen zijn immers erg gevoelig voor hoe iets eruit ziet. Of het nu gaat om personen, een product dat we willen kopen of de boodschappen in de supermarkt, we voelen ons als vanzelf aangetrokken tot visueel aantrekkelijke varianten. Door effecten te gebruiken met Blending-mogelijkheden, houdt niets u en mij tegen om helemaal los te gaan op het maken van de mooiste kaarten!

Enkele mogelijkheden met de nieuwe effecten

Get started with ArcGIS QuickCapture

Tijdens de Road Ahead-sessie op de Esri GIS Conferentie (die ik samen met Ernst Eijkelenboom gaf) kwam het al ter sprake. Ik adviseer iedereen die bezig is met veldwerk om eens opnieuw te kijken naar ArcGIS QuickCapture. Ik realiseer mij dat voor velen de functionaliteit bij het uitkomen van de app net te specifiek was, of dat er misschien net een mogelijkheid niet aanwezig was. Echter, de app heeft een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt en is een stuk volwassener geworden! Daarmee weet ik - vanuit mijn schrijfstoel – niet zeker of de app ook daadwerkelijk een goede match is voor úw veldwerkproces, maar de kans is groter geworden. Een voorbeeld? Werken met Oriented Imagery. Hierdoor kunnen foto’s die in het veld worden genomen getoond worden met behoud van kijkhoek, oriëntatie, etc.

Oriented Imagery op de kaart

How to make a globe that you can pose for endless stock photos

En tot slot is het tijd voor mijn favoriete cartograaf, namelijk John Nelson! Voor eenieder die een afbeelding nodig heeft van een mooie aarde, heeft hij een tutorial gemaakt over hoe u met ArcGIS Pro een prachtige ‘aardefoto’ kunt maken. En omdat dit met ArcGIS Pro is gemaakt, kunt u de aarde vanuit elke hoek bekijken en exporteren. Heel erg de moeite waard dus. Met als fijne bonus: zijn manier van vertellen is erg prettig en vermakelijk. En als u nou eens, met of zonder zijn hulp, een echt geweldige kaart heeft gemaakt en deze post op social media, tag hem dan eens! Hij vindt het altijd heel erg tof om te zien wat mensen maken! Dit geldt overigens ook voor mij, ik ben te vinden op LinkedIn.

Leer hoe u zelf prachtige illustraties maakt. Met dank aan John Nelson!

Ik hoop dat mijn blog u weer nieuwe ideeën heeft gegeven en zoals altijd: ik ben erg benieuwd wat u gaat maken! Stuur dus eens een mailtje als u iets heeft gemaakt, of tag mij op LinkedIn. En tot slot, nog even nagenietend van de Esri GIS Conferentie: ik hoop u allen volgend jaar tijdens de Esri GIS Tech weer in het echt te kunnen ontmoeten!

Welkom

Welkom bij Bruijnings Beste Blogs, een column waarin ik in elk magazine de leukste, beste, leerzaamste en vooral meest inspirerende ArcGIS blogs deel. Wie ben ik? Mijn naam is Ruben, en mijn achternaam raden jullie vast met deze titel, die is Bruijning. Ik ben product consultant bij Esri Nederland en een belangrijk deel van mijn werk is mensen inspireren met ArcGIS. Het kan nooit kwaad om zelf ook geïnspireerd te raken bij tijd en wijle en daarvoor lees ik regelmatig blogs. Ik zal in elke column drie eerder verschenen blogs uitlichten. Deze blogs worden geschreven in de Verenigde Staten, dus ze zijn Engelstalig. (Tip: leest u liever Nederlands, vertaalwebsites zijn behoorlijk veel beter dan een paar jaar terug!)

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk de presentaties van de Esri GIS Conferentie.

Deel dit artikel: